Podcast – ‘Behind The Scenes’

Kom tættere på teaterfolket og kunsten med ‘Behind The Scenes’ – en podcast-serie rettet mod teaterformidlere med ansvar for indkøb af professionelle teaterforestillinger for børn og unge i alderen 0-16 år. Men alle med interesse for teater kan selvfølgelig lytte med!

Hver episode tager dig med ‘ind i værkstedet’ på en specifik teaterproduktion eller arbejdsproces. Hvordan bliver scenekunsten til? Hvilke kunstneriske overvejelser gør teaterfolket sig undervejs i deres arbejde? Hvilke udfordringer møder de på deres vej? Lyt med!

‘Behind The Scenes’ er produceret af Teatercentrum – værter: Sara Poulsen og Søren K. Kløft (serie-redaktør).

__________________________________

ESPISODE 1 (10.31 min) – Hos dukkemageren. Vi besøger dukkemager Katrine Karlsen i sit værksted, hvor hun fortæller om, hvordan hun arbejder med dukker og objekter – og vi hører også lidt om den produktion, hun er tilknyttet for tiden.
November 2022 – vært: Søren K. Kløft

EPISODE 2 – (18.12 min) Hos Luns.
Den nye podcastvært besøger den ene halvdel af teatret ‘Luns’, Anne-Kristine Selvejer. AK fortæller om deres nye forestilling ‘Freefall’, som takler det store emne angst. Men hvordan formidler man sådanne følelser i scenekunsten og til børn?
Februar 2024 – vært: Sara Poulsen

EPISODE 3 – (17.17 min) Hos direktøren.
Den nye podcastvært besøger
Teatercentrums direktør, Dorthe Skøtt Bébe.
Her fortæller hun om sin rolle som direktør,
den årlige KLAP-teaterfestival, og diverse
udfordringer og glæder, som følger med.
Februar 2024 – vært: Sara Poulsen

EPISODE 4 – (18:14) Hos HiLS DiN MOR
Lyt med, når Sara besøger Jesper Frølund Hansen fra teater ‘HiLS Di MOR’ og kommer helt tæt på produktionen af deres nye forestilling ‘Spejlvendt’. Hvad sker der, når teater tør reflektere over seksualitet og selvbevidsthed hos børn?
April 2024 – vært: Sara Poulsen

EPISODE 5 – (15:29) Inspiration i Cuba.
Lyt med, når vi møder dramatiker Jesper B. Karlsen under verdenskongressen for teater for børn og unge, som blev afviklet i dagene 23. maj – 1. juni i Havana i Cuba, til en snak om bl.a. scenekunstens betydning samt om det skrevne ords vægt og værdi.
Juni 2024 – vært: Søren K. Kløft

EPISODE 6 – (17:47) Hos børnekulturkonsulenten.
Sara er taget til Næstved for at snakke med Katrine Gjesing om teaterrefusion. Er det så besværligt, som andre for det til at lyde? Lyt med og forstå vigtigheden ved refusionsordningen og, hvad Katrine gør, når teater kommer på besøg.
Juni 2024 – vært: Sara Poulsen