KulturCrew – elever som arrangører

Teatercentrum har i samarbejde med Levende Musik i Skolen og Dansehallerne udarbejdet konceptet KulturCrew (lanceret under navnet Elever som arrangører), der handler om elevinddragelse ved afvikling af de kulturelle arrangementer på skolen.

Konceptet er inspireret af en ordning fra Norge, hvor elever er værter ved kulturelle arrangementer på skolen.

Hovedformålet er at give eleverne kompetencer, ansvar og ejerskab, der udvikler dem både som rammesættere ved kulturelle arrangementer, kulturambassadører og som hele mennesker.

Et KulturCrew består typisk af en gruppe på 8-12 elever, der kan være fra forskellige årgange og være udvalgt ud fra forskellige kriterier, som giver mening for den enkelte skole.

I forbindelse med at f.eks. et teater kommer på besøg, varetager de forskellige opgaver. Eksempler på disse opgaver kunne være:

  • Værtsrollen: Tager imod skuespillerne og byder velkommen til publikum.
  • PR & Marketing: Gør opmærksom på, at der kommer teater på skolen ved at hænge plakater op, skrive på skole-intra, til lokalavisen mv. og efterfølgende anmelder eleverne evt. også forestillingen.
  • Teknik og scenearbejde: Hjælper med at bære scenografi ind og ud i forbindelse med forestillingen og går til hånde, hvis der er behov for det.
  • Indkøbere: På nogle skoler er man gået skridtet videre, og her vælger eller indstiller KulturCrewet det kommende års forestillinger, skolekoncerter m.v. evt. med forudgående besøg på f.eks. den årlige Aprilfestival – teater for små & store.

KulturCrew findes på over 100 skoler fordelt på 20 kommuner over hele landet.

Mere information og kontakt

Naja Birke / nb@teatercentrum.dk / +45 3150 5942