Refusionsordningen

Refusionsordningen er en ordning, der giver kommuner mulighed for at få 50% statslig refusion af udgifter til indkøb af scenekunst til børn og unge. Refusion kan gives ved køb af hele forestillinger.

I en fireårig forsøgsperiode (2021-24) kan også ikke-kommunale institutioner, dvs. private skoler og institutioner, efterskoler, specialskoler, gymnasier og andre ungdomsuddannelser få refusion for deres udgifter ved køb af scenekunst. Forestillingerne skal være refusionsgodkendte jf. bekendtgørelse om refusion.

Fra onsdag den 6.marts 2024 er det blevet muligt for producenter af refusionsgodkendt børne- og ungdomsteater selv at sælge hele forestillinger til ikke-kommunale institutioner til en 50% reduceret pris, og de kan så efterfølgende få godtgjort de resterende 50% af staten. På den måde kan man sige, at producenterne overtager administrationen af teaterrefusionen fra køberne på ikke-kommunale skoler og institutioner. 

Læs om retningslinjer og procedurer for producenters salg med reduceret pris og ansøgning om godtgørelse via link i listen under videoen.

Find forestillinger, der er refusionsgodkendte
Oplysninger om forestillinger der er refusionsgodkendte, kan du finde her:

  • Den Røde Brochure Online indeholder udelukkende refusionsgodkendte forestillinger målrettet børn og unge.
  • Produktionssiden Gå til avanceret søgning. I fanen Refusion/støtte, klikkes af i “Godkendt under refusionsordningen for børneteater og opsøgende teater”.

Mere information og kontakt

Rikke Giselsson / rg@teatercentrum.dk / +45 3143 3661