KLAP-teaterfestival 2025 – Festivalguide

KLAP-teaterfestival 2025 – FESTIVALGUIDE

Velkommen til festivaldeltagernes vejviser.

Her finder du både en dag-til-dag-oversigt over alle faglige og sociale aktiviteter samt alm. praktisk information.
Scroll ned for at finde netop dét, du leder efter.

Fagligt og socialt program – dag for dag, time for time

Kl. 9-12 (Nicolai for børn, Nicolai Scene)
Workshop: Inclusive Practice – Intimacy, Interaction, Consent and Touch (NB: foregår på engelsk)
Deltag i en praktisk workshop med Matthew Rawcliffe og Marcus Roydes, hvor vi udforsker, hvordan scenekunst kan arbejde med neurodivergente og handicappede publikummer med fokus på interaktion, samtykke og immersiv performance. Workshoppen begynder med en introduktion til at arbejde med inklusion og en undersøgelse af, hvordan teater kan se ud for disse målgrupper. Derefter dykker vi ned i praksis, udforsker fysisk materiale og får indsigt i at optræde i sammenhænge med fokus på tilgængelighed.
Særligt for scenekunstnere med interesse i det inkluderende felt og lyst til at gå på gulv. Bemærk: få pladser – først til mølle. Tilmelding til denne workshop sker lige her.

Kl. 11-12.30 (Kolding Bibliotek – sal 1)
Fokus på kunstnerisk udvikling 
Teatercentrum præsenterer sin nye strategi med hovedfokus på indsatsen for scenekunstnerisk udvikling. Sammen med det ny-nedsatte Advisory Board for efter- og videreuddannelsen for scenekunst for børn og unge går vi i dialog om, hvilke behov de producerende kunstnere har, når det handler om metoder, læringsmiljøer og udveksling om kvalitet og kunstnerskab.  
Særligt interessant for dig, der arbejder som kunstner, producent eller er leder.
Tilmelding til torsdagens fagprogram: FAGPROGRAM KLAP 2025


Kl. 11-12.30 (Kolding Bibliotek – sal 2)
Fang børns opmærksomhed og få dem i teatret 
Workshopdebatten med ISCENE sætter fokus på formidling, og hvad der kan fange målgruppens opmærksomhed og interesse for nyt indhold og ikke mindst scenekunst.  Med paneldeltagere fra scenekunst- og mediebranchen, videndeles der om formidling, målgrupper og mulighedsrum fra forskellige brancher.    
Ambitionen er at kunne gå fra arrangementet med fornyede strategier for at få formidlet scenekunsten ud til flere børn og unge.  
Særligt interessant for dig, der arbejder med kommunikation.
Tilmelding til torsdagens fagprogram: FAGPROGRAM KLAP 2025

Kl. 11-12.30 (Kolding Bibliotek – mødelokale 5)
Teater på pensum i gymnasiet 
Gymnasieskolen kan for det utrænede øje synes som lukket land. Kom og bliv klogere på, hvilke muligheder gymnasierne har for at inddrage teater i deres undervisning, og hvordan det taler ind i ønsket om et styrket salg af forestillinger.  Anna Ross Agner fortæller – med udgangspunkt i kommende materiale til gymnasierne om dramatik som værkslæsning – om lærernes muligheder for at inddrage teatret i undervisningen og om nogle af de greb, vi som branche kan benytte os af i den forbindelse. Henriette Kudsk fra ZeBu fortæller om teatrets salg til gymnasier og om, hvilke strategiske overvejelser, man kan gøre sig i den forbindelse; hvad virker, og hvilke veje skal undgås?
Særligt interessant for dig, der arbejder med undervisning, salg eller scenekunst for unge i gymnasiealderen.
Tilmelding til torsdagens fagprogram: FAGPROGRAM KLAP 2025


Kl. 13.30-15.30 (Kolding Bibliotek – bryggeriet)
Bæredygtighed i scenekunstbranchen 
Hvad vil det sige at arbejde bæredygtigt med scenekunst? Og hvordan kan du forholde dig, når fonde såvel som staten i stigende grad stiller krav til, at bæredygtighed og ESG-politik er i fokus? Ved at prioritere bæredygtighed i scenekunstbranchen kan vi tage ansvar for vores gøren og laden – og vi kan være på forkant med at opfylde nogle af de krav, der helt sikkert kommer til at præge os alle sammen inden for en overskuelig fremtid. Kom og hør hvilke initiativer, vores branche er i gang med, og bliv inspireret til selv at forholde dig til ESG-principper (bæredygtighed i henhold til Enviromental, Social and Governance). Bæredygtigt Kulturliv NU afholder efterfølgende workshop, hvor du kan få konkrete værktøjer til at påbegynde – eller fortsætte – arbejdet mod en mere bæredygtig scenekunstbranche.
Særligt interessant for dig, der er producent.
Tilmelding til torsdagens fagprogram: FAGPROGRAM KLAP 2025

Kl. 13.30-15.30 (Kolding Bibliotek – sal 2)
Hvad får børnene egentlig ud af det? 
Hvorfor egentlig blive ved med at fortælle nye historier, når bibliotekernes børneafdelinger i forvejen bugner? Og hvad får børnene egentlig ud af det? Få nye perspektiver på, hvorfor det er så vigtigt, at børn får gode oplevelser med god scenekunst og mød nogle af dem, der tager aktivt stilling.
Elin Algreen-Petersen, rektor for Manuskriptskolen for Børnefiktion, kommer og fortæller om skolens grundlag og værdier, og hvordan de præger de kommende historiefortællere – og manuskriptforfattere – med dem.
Randers Teater fortæller med udgangspunkt i deres kommende scenekunstpædagogiske forløb Må jeg være med om at skabe formater og fortællinger på baggrund af erfaringer, samarbejder og værdier.
Det hele modereres af Anna Katrine Korning, der, med baggrund inden for dans, medierer, spørger ind og guider os igennem noget af al den umage, forskellige brancher gør sig for at sikre, at børnene får noget ud af det.
Særligt interessant for dig, der arbejder med undervisning, selv producerer eller er medlem af en teaterforening.
Tilmelding til torsdagens fagprogram: FAGPROGRAM KLAP 2025

Kl. 14.30-16.30 (Kolding Bibliotek – sal 1)
Weren’t You Expecting Me?
Exploring the Practices That Move Us Towards Change (NB: foregår på engelsk) 
Hvilke nye ledelsespraksisser på scenekunstfeltet for børn og unge kan bidrage til at sikre diversitet og lige adgang? Caroline Bowditch (she/her), performancekunstner og koreograf (AU), deler sine erfaringer og perspektiver på fraværet af synligt handicappede performere i forestillinger for børn og unge, og hvordan det har betydning for selvbillede og ambitioner.
Efterfølgende diskuterer fagpanelet, hvordan vi omsætter diversitetsstrategier til praksis og skaber mere inkluderende scenekunst.
Panelet består af Lotta Nevalainen (she/her), head of International Development, Circus & Dance Info Finland (FI), Pisko Aunola (she/her), project manager ASSITEJ Finland and Bravo! Festival (FI), Nanna Bøndergaard Butters (she/her), projektleder og instruktør, SceneN og Teater ZeBU (DK), Hanne Trap Friis (she/her), artistic director, Theater FreezeProductions (GL), Jesper Frølund (he/him), director and producer, HiLS DiN MOR (DK).
Særligt interessant for dig, der er leder.
Tilmelding til de internationale aktiviteter sker lige her.

Kl. 10.15-11 (Kolding Bibliotek)

Meet ASSITEJ: Connecting & Sharing
Er du nysgerrig på internationalt arbejde – og på ASSITEJs netværk og arbejde med scenekunst for børn og unge? Så kom og mød repræsentanter fra ASSITEJ Danmark, Nordic-Baltic ASSITEJ Network og ASSITEJ International og hør hvordan du kan engagere dig i et globalt netværk. Du kan starte dagen blidt her med en croissant! Mød ASSITEJ International EC-member Stavros Stavrou (Cypern), Projektleder ASSITEJ Finland (Bravo Festival), Pisko Aunola og sekretariatsleder for ASSITEJ Danmark, Amalie Ørum.
Tilmelding til de internationale aktiviteter sker lige her.

Kl. 11 – 12:30 (i Sal 1 og 2 på Kolding Bibliotek)
New Case
Igen i år vil New Case danne ramme om mødet med de teatre, der deltager på KLAP for første gang. Tag gerne et visitkort med, hvis du har lyst til at fortsætte kontakten med teatrene.
På KLAP 2025 kan du møde følgende teatre til New Case:

  • Bobbi Lo Produktion
  • Departementet
  • Domovoi Theatre Company
  • Klimakysset
  • Kompagni 47
  • Out of Balanz
  • Plutselig Sirkus
  • React Public Performances
  • Spektakel & co.
  • Svalholm
  • Victorias enebarn
  • Words by Emil Nygaard
    Tilmelding til New Case: New Case 2025


Kl. 19-20.30 (Kolding Bibliotek)
Meet’n’Greet: Connect with Fellow TYA Professionals
Kom til en guidet netværkssession, hvor en række af de internationale gæster præsenterer deres praksis. Ud fra dette følger vi op med guidede dialoger og sætter rammen om, at internationale gæster og danske teaterprofessionelle udveksler idéer og praksis. Arrangementet slutter af med en mere afslappet mingling. Du kan her høre korte faglige pitches fra: Polina Struzhkova (EE/RU), Stavros Stavrou (CY), Rosa Brinks (NL), Mari Noodt (NO) og Judit Cziráki (HU)
Tilmelding til de internationale aktiviteter sker lige her.

Kl. 20.30 – 01 (Kolding Egnsteater)
Aften – og natcafé for deltagerne

Kl. 10-11 (Kolding Bibliotek)
Talk: Co-Creating Theatre with Children
Hvordan ser et ægte samarbejde ud, når børn indtager scenen? Praktikere fra ZeBU deler indsigter fra arbejdet med Håbets Koloni, en teaterinstallation, hvor børn fungerer som fortællere i en verden formet af deres perspektiver. Talere vil være Nanna Bøndergaard Butters (DK) og Anna Mymark (DK), ZeBU.
Tilmelding til de internationale aktiviteter sker lige her.

Kl. 11.30-12.30, Nicolai for børn, Junglen
BABEL: Presentation of Workshop Work
Et eksklusivt blik ind i EU-projektet Babel – or the art of listening, hvor 13 internationale scenekunstnere på gulvet udforsker sprog, identitet og kommunikation i scenekunsten for børn og unge. Kunstnerne præsenterer her resultatet af en uges workshop under ledelse af instruktør Brigitte Dethier fra Tyskland og danser Irma Unušić fra Kroatien.
Tilmelding til de internationale aktiviteter sker lige her.


Kl. 14.30-16.30
(Kolding Bibliotek)
Roundtable: How Do We Do Diversity?
Deltag i en rundbordssamtale om kuratering og kunstneriske praksisser i scenekunst for børn og unge med fokus på repræsentation, dekoloniale perspektiver og regnbue-sensitive tilgange. Talerne er fra Nordisk kontekst. Sammen vil vi diskutere, hvordan vi kan skabe inkluderende rum for og med børn og unge. Kom og del erfaringer og strategier for at fremme forandring. Du kan her møde de fantastiske deltagere i panelet som er: Pisko Aunola (she/her), project manager ASSITEJ Finland and Bravo! Festival (FI), Paule Aladin (they/them), audience outreach worker at Dance Theater Hurjaruuth (FI), Adelaide Bentzon (she/her), director Horsens Teaterfestival (DK), Lotta Nevalainen (she/her), head of International Development, Circus & Dance Info Finland (FI), Aviana Steinbacher (she/her), actor & playwright, Theatre freezeProductions (GL).
Tilmelding til de internationale aktiviteter sker lige her.

Kl. 20.30 – 02 (Kolding Egnsteater)
Aften – og natcafé for deltagerne

Kl. 10.30-15.45 (Kolding Bibliotek)
Guided Tour & Intergenerational Conversation
Oplev en kurateret festivaldag, hvor unge deltagere fra ForesTEEN-projektet og jer, teaterprofessionelle, samles for at se forestillinger, deltage i dialog og dele perspektiver. Her skal vi sammen følges til Nøgensneglene forestilling:  – herefter spiser vi en frokost sammen og følges til Det’ViTo. Det bliver en fælles tur med tid til faglige samtaler og fantastisk teater.
Tilmelding til de internationale aktiviteter sker lige her.

Praktisk information

Produktion og afvikling:
Emilie Hasling / klap_produktion@teatercentrum.dk – mobil: 40756957
Produktion og teknik:
John Nyby / mobil: 20430517
Administration og billetter:
Sascha Hegner Specht /  billet@teatercentrum.dk – Tlf. 31506142
Unge og internationale aktiviteter
Embla Asmussen / ung@teatercentrum.dk
Fagligt program og formidlerkontakt:
Sofie Hentrich / fagprogram@teatercentrum.dk

Arrangementet afholdes på Comwell, Skovbrynet 1, 6000 Kolding

Arrangementet kræver tilmelding.
Drikkevarer skal købes i barerne på Comwell.
Hvis I ikke kan/vil deltage i middagen, er I selvfølgelig velkommen til at komme senere til festen. I kan tilmelde jer via samme link som til middagen.
Ekstra billetter kan købes a 300 kr. pr. billet på dette link.

Program for aftenen er:

18.15            Dørene og barerne åbner
19.00            Seating begynder
19.15             Velkomst
19.30            Middag
21.30            Aftenens DJ åbner dansegulvet
01.00            Tak for i aften

ÅbningstiderFestivalcaféBillet- og
information
Aften- og natcafé
Kolding Egnsteater
Festival-sekretariat
Torsdag13-1810-18 9-18
Fredag9-2010-2020.30-019-18
Lørdag9-209-1920.30-029-18
Søndag9-179.30-15 9-17

Festivalsekretariat og billetudlevering
Ligger på Kolding Bibliotek.

Festivalens caféen
Deltagercaféen på Torvet i Kolding Bibliotek byder på kaffe, te og hyggelige omgivelser for alle.
Her er du velkommen til at nyde din medbragte mad eller benytte de nærliggende cafétilbud.

Festivalcaféens åbningstider
Torsdag: 13-18
Fredag: 09-20
Lørdag: 09-20
Søndag: 09:17

Aften- og natcafé åbningstider (Kolding egnsteater)
Torsdag: Lukket
Fredag: 20:30 – 01
Lørdag: 20:30 -02
Søndag: Lukket

Frokostmenu
Hotel Kolding – Ligger sammen med Kolding Bibliotek:
Åbningstider:
Torsdag – Søndag: 11:30-15:00

Snack Pizzaer: Margherita, Salame & Prosciutto / Pris: 45,-
Sandwich: Kylling, Bacon og Karry, Vegetar med rødløgsrelish, Skinke med ost og Dijonaise / Pris: 45,-
Let Tapas anretning: Brændeælde ost, Mammen lagret ost, Agustus skinke, snack chorizo, pesto, humus, Hjemmebagt knækbrød, syltede nødder, syltede rødløg, hjemmebagt brød, Oliven, minipeber med ost / Pris 75,-
Drikkevarer:
Fadøl: Tuborg Classic, Carlsberg, Kronenbourg Blanc 1664 / Pris 45,- (55,- for Kronenbourg)
Trolden Specialøl / Pris; 45,- og 3 for 120,-
Sodavand: Coca cola, Coca cola zero, Tuborg Sport, Fanta, Sweppers lemon / Pris; 35,-
Vand / Pris; 20,-

Food by Ap  – Foodtruck på Banegårdspladsen:
Åbningstider:
Torsdag – Søndag: 11:30-15:00

Salat bowl / Pris 95.-
Surdejs pitabrød / Pris 95.-
Kylling nuggets med fritter og dip / Pris 65.-
pomfritter med hjemmelavet chilimayo / Pris 40.-
Loaded fries med kebab eller kylling / Pris 85.-

Freddy’s – Ligger tæt på Banegården ved Spor 1. Der er skilt ude.
Åbningstider:
Mandag – Fredag: 08:00-16:00
Lørdag: 09:00-15:00

Skyr / overnight oats med frugtkompot, granola og blåbær / Pris 55,-
Kyllingesandwich – foccacia med kylling, Vesterhavsost, haydari dressing, æbler og syltet rødløg /Pris 65,-
Panini med eller uden serrano skinke, med peberfrugtspesto, cheddar, avocado og syltet rødløg / Pris 65,-
Laksetærte med varmrøget laks, spinat og feta, serveret med lille salat / Pris 60,-
Avocadomad – ristet rugbrød med edamame hummus, avocado, crisp salat, tomater og syltet rødløg / Pris 55,- (vegansk)
Falafelsalat med edamame hummus, avocado, crisp salat, tomater og syltet rødløg/ Pris 75,- (GF og vegansk)
Croissant med hønsesalat /Pris 60,-

Brunch: hjemmebagt bolle, 2 slags ost, 2 slags pålæg, marmelade, skyr med kompot, granola og blåbær, mini croissant, pandekage, frisk frugt, laksetærte, hønsesalat, mini avocadomad (kan også fåes vegetar eller vegansk)  / Pris 140,-
Hjemmebagte Kager: gulerodskage, chokoladekage (GF og vegansk), cheesecake (GF) /Pris 45,-
Baristakaffe og andre kolde drikke: 30-50 kr, afhængig af hvad det er.

Festivaldeltagernes anbefalinger:

  • Moster B, Munkegade 2A
  • Books and Beans, A L passagen 1
  • Fratelli, Banegårdspladsen 2

PR-materialer
Tag meget gerne salgsmateriale med, som I kan dele ud. Vi kommer ikke til at have et centralt sted, hvor I kan lægge materialerne, da vores erfaring er, at vi smider meget store mængder ud, når festivalen er slut. Så hav det med, når I spiller og hav det på jer, så I kan give det til interesserede undervejs i festivalugen.

Forestillingsplakater til spillestederne
Vi indsamler i år ikke festivalplakater på sekretariatet, men I er velkomne til at medbringe nogle festivalaktuelle plakater til jeres spillested og hænge op derude.

Indlukningsrækkefølge til forestillingerne
Til forestillingerne lukkes publikum ind i denne rækkefølge:
1: Børn og voksne med billetter
2: Partoutkort
3: Børn uden billet
4: Alle med deltagerkort
5: Voksne uden billet

Billetstatistik
Hjælp os med at lave billetstatistik. Det hjælper os nemlig med at dokumentere og evaluere festivalen. Alle teatre får udleveret billetstatistikker sammen med deres kuverter torsdag, og på disse bedes I notere antallet af publikummer til hver forestilling.
Gør evt. sådan: Tæl sammen (sæt evt. streger) ud for hver kategori på billetstatistikken, som kan afleveres til Festivalsekretariatet i fysisk form eller sendes som billede til statistik@teatercentrum.dk senest søndag den 6. april.

Stramt program
De offentlige forestillinger fredag-søndag afvikles med kort tid imellem. Så sørg for at begynde til tiden og slutte til tiden, så programmet ikke skrider. Især formidlerne risikerer at skulle forlade forestillingerne i utide for at nå deres program.

Den Røde Brochure
Alle teatre, der har annonceret i Den Røde Brochure, skulle gerne have modtaget et eksemplar af årets brochure. Skulle nogle af jer have brug for ekstra eksemplarer, er I velkomne til at afhente dem kvit og frit på Festivalsekretariatet.

Forsikring og brandimprægnering
Teatrene skal sikre sig, at de har de fornødne ulykkes- og ansvarsforsikringer i forbindelse med opførelse af forestillinger på festivalen. Husk også, at for at kunne spille på festivalen skal kulisser, bagtæppe m.v. være brand-imprægneret efter gældende regler.

Oprydning af spillelokaler fredag-søndag
Alle teatre sørger for at efterlade spillelokalerne i pæn stand. Skal en særlig bord- og stoleopstilling genetableres, sørger det sidste teater i lokalet for dette. Tjek med jeres programoversigter eller kontakt os på 35304400, hvis I er i tvivl.

Meld tilbage til Festivalsekretariatet, når I har som sidste teater forlader et lokale, så festivalens tekniker kan begynde at tage eventuel mørklægning ned.

Parkering på Comwell
Comwell har to store parkeringsområder hvor der som regel er mange ledige pladser. Skulle der mod forventning være alt optaget, har sygehuset masser af pladser.
Når man kommer ind i lobbyen på Comwell, skal man huske at registrere sin nummerplade og så er parkering gratis og tidsubegrænset.
Der er også parkering for el-biler med opladningsmuligheder.

Parkering ved Biblioteket og Kolding Egnsteater
På de tre grønne områder på kortet er der i alt 266 parkeringspladser.
De er alle (på nær to rækker) gratis og efter kl. 18 er der ikke tidsbegrænsning nogen steder. 
Om aftenen er der næsten tomt på disse pladser, så her er parkering oplagt i forbindelse med aften-caféer på egnsteatret.
De røde cirkler er henholdsvis Biblioteket og Egnsteatret, så gå afstanden er meget overkommelig.
En totaloversigt over offentlig parkering i Kolding er her: Kolding Parkering – Find parkering i centrum af Kolding.

Mange engagerede frivillige fra Kolding Kommune hjælper til på festivalen.
De frivillige er at finde som spillestedsguider fredag-søndag, hvor de er de første, publikum møder. De frivillige kommer fra foreningerne her. Tag godt imod dem!